Deel A2 hele weekend dicht

© Archiefbeeld: iStock
Vanwege onderhoud aan het asfalt zal de A2 in zuidelijke richting tussen knooppunt Leenderheide en Kelpen-Oler het hele weekend afgesloten zijn voor verkeer.

Vertraging

De werkzaamheden duren van vrijdag 21:00 uur tot en met maandagochtend 05:00 uur. Tussenliggende op- en afritten zijn ook afgesloten. Weggebruikers moeten omrijden en rekening houden met 25 minuten vertraging.

Omleidingen

Het verkeer komende vanuit Eindhoven wordt bij knooppunt Leenderheide omgeleid via de A67 richting Duitsland, om daarna bij knooppunt Zaarderheiken aan te sluiten op de A73 richting Maastricht. Die sluit bij knooppunt Het Vonderen weer aan op de A2. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Op- en afritten

In zuidelijke richting zullen ook afrit 34 (Valkenswaard), oprit 38 (Weert-Noord), op- en afrit 39 (Weert) en afrit 40 (Kelpen-Oler) gesloten zijn. Dat geldt ook voor de verzorgingsplaatsen 't Haasje en Roevenpeel.

Weersomstandigheden

Rijkswaterstaat houdt bovendien een slag om de arm en stelt dat de afsluiting bij slechte weersomstandigheden langer kan duren. Het onderhoud heeft alleen betrekking op de rijbanen in zuidelijke richting. Verkeer richting Eindhoven zal er dus geen last van hebben.