De N279 tussen Veghel en Asten wordt niet breder

© iStock
De N279 tussen Veghel en Asten wordt niet breder en blijft grotendeels 2x1 baans.
Wel wordt de drukke weg fors aangepakt. Aansluitingen en kruisingen worden ongelijkvloers gemaakt, bijvoorbeeld via viaducten om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Dat heeft het provinciebestuur van Noord-Brabant besloten.

2030

De aanpassingen worden wel zo uitgevoerd dat met een kleine investering de weg na 2030 toch kan worden verbreed naar 2x2 rijstroken als dat nodig blijkt te zijn. De N279 sluit aan op de N266 die onder meer door Nederweert loopt. De Brabantse maatregelen op de N279 spelen daarom een rol in de discussie over het al dan niet aanleggen van een randweg rond Nederweert. Met name VVD en 50Plus in het Limburgs Parlement hebben op het belang van die Brabantse aanpak bij Asten en verder gewezen.

Provinciebestuur Noord-Brabant

VVD-statenlid Anton Kirkels zegt in een reactie 'Noord-Brabant te feliciteren met zijn beslissing'. 'Maar het zal duidelijk zijn dat die niet zonder gevolgen zullen blijven voor het verkeer op de N266 bij Nederweert. Want die route wordt nu aantrekkelijker', aldus Kirkels. Het provinciebestuur van Noord-Brabant trekt ook bijna 20 miljoen euro extra uit voor een goede inpassing van de weg in de omgeving, extra geluidsmaatregelen en toepassing van smart mobility. Daarbij wordt via slimme en nieuwe informatiediensten en technieken de doorstroming en veiligheid van het verkeer verbeterd. De werkzaamheden aan de N279 tussen Veghel en Asten moeten in 2020 van start gaan.