Krant steunt leerlingen VMBO: 'Dit is buiten proportie'

De Limburger opent maandag op bijzondere wijze: met een openlijke steunbetuiging voor de 354 scholieren van VMBO Maastricht van wie het eindexamen ongeldig is verklaard.
'Geef ze hun diploma', kopt de krant, met daaronder een brief van de hoofdredactie.

'Buiten proportie'

Daarin wordt onderkend dat het toekennen van een diploma aan de geslaagde leerlingen in strijd zou zijn met de regels. Maar het ongeldig verklaren van de examens, noemen ze 'een maatregel die buiten iedere proportie is'.

Besluit terugdraaien

"De impact voor de kinderen is enorm: geen vakantie en onzekerheid over de vervolgopleiding." Minister Arie Slob van Onderwijs wordt opgeroepen om zijn besluit om het examen ongeldig te verklaren, ongedaan te maken. Slob deed dit omdat de school niet alle lessen had gegeven en ook niet alle toetsen had laten maken.
Op zaterdag riep het Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) de minister al op om leerlingen alsnog hun diploma te geven. Daarnaast is een petitie gestart om hem hiertoe te bewegen. Deze was maandagochtend al door meer dan 18.500 mensen ondertekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!