Autodealer verbaasd over oude Golf van broer en zus

© Edwin Vossen
Autohandelaar Don Krawczyk uit Echt keek even raar op toen een broer en zus een Volkswagen Golf 1 Diesel uit 1979 kwamen inleveren. De kilometerstand stond namelijk op slechts 18.690 kilometer.
De kilometers werden door de twee familieleden keurig bijgehouden op velletjes papier. De auto werd haast niet gebruikt, omdat de eigenaren op de binnenvaart werken, vertelt de autodealer tegen het Algemeen Dagblad. "Bij kou en gladheid namen ze de fiets, want van winterbanden hadden ze nog nooit gehoord." Krawczyk noemt de auto "een waar museumstuk."

Schapenvellen

De broer en zus ruilden de auto in voor een Golf 7 R-line, met 8000 kilometer op de teller. Ze wilden de schapenvellen uit de oude wagen in de nieuwe Golf leggen, maar toen ze hoorden over stoelverwarming keken ze verbaasd op. "Daarna ontdekten ze de elektrisch verstelbare spiegels, de achterruitverwarming, achterruitenwissers, cd-speler en navigatie. Er ging een wereld voor ze open", vertelt de autohandelaar tegen de krant.
Wat de broer en zus voor de klassieker hebben gekregen, is onbekend. Wel kregen zij meer dan zij hadden verwacht, aldus de autodealer.