Gedeputeerde Beurskens vertrekt naar gemeente Venlo

Gedeputeerde Twan Beurskens. © Twitterpagina Twan Beurskens
Twan Beurskens vertrekt binnenkort als gedeputeerde bij de provincie Limburg. Hij wordt in Venlo de nieuwe gemeentesecretaris.
Het college van Burgemeester en Wethouders van Venlo heeft de verrassende benoeming dinsdag bekendgemaakt.

Terugkeer

De in Hout-Blerick woonachtige B?eurskens keert zodoende terug naar de gemeente waar hij tussen 2006 en 2012 gedurende twee periodes wethouder was. In die tweede termijn fungeerde hij tevens als locoburgemeester. Daarna verkaste hij naar de provincie om daar als Gedeputeerde aan de slag te gaan.
Tussen 2012 en 2015 was VVD-er Beurskens verantwoordelijk voor Economische Zaken en het Grondbedrijf, waarna hij sinds 2015 Economie en Kennisinfrastructuur in zijn portefeuille had.

April of mei

?Beurskens zal in april of mei de overstap maken naar zijn nieuwe werkgever. Burgemeester Antoin Scholten is blij met zijn komst. "Hij kent Venlo en daarmee onze interne en externe uitdagingen goed. We zien in hem de ideale kandidaat om leiding te geven aan de ambtelijke organisatie. Ik zie met veel vertrouwen uit naar onze samenwerking."

Trots

VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker zegt in een eerste reactie Beurskens te feliciteren met zijn nieuwe baan maar het tegelijkertijd jammer te vinden dat hij na 5-en-een-half jaar vertrekt als gedeputeerde. "We zijn trots op wat hij op economisch gebied bereikt heeft", aldus Van den Akker. Hij verwijst onder meer naar de uitbouw van de vier Limburgse campussen en de overname en redding van Maastricht Aachen Airport.