Slachtoffer misbruik Heerlen: 'Blij dat mannen gepakt zijn'

© iStock
Eén van de slachtoffers in de Heerlense misbruikzaak heeft zaterdag voor het eerst gereageerd.
"Ik ben echt zo blij dat die mannen gepakt zijn", zegt het meisje uit Kerkrade, dat anoniem wil blijven, tegen De Telegraaf.

Niet naar school

Het net zestien jaar geworden slachtoffer vertelt in dat gesprek dat ze door de misbruikzaak niet meer naar school gaat. "Dat heeft zeker met deze zaak te maken, het is heel erg allemaal. Zeker nu alles naar buiten is gekomen de laatste dagen en ik dus het nieuws over wat ik zelf heb meegemaakt, terugzie en -lees."

Heerlen

Het meisje uit Kerkrade is één van de twee minderjarige meisjes dat zich volgens justitie in 2014 een halfjaar moesten prostitueren in Heerlen. De meisjes werden via websites aangeboden en moesten klanten in een woning ontvangen. Ze werden gedwongen tot anale seks en optredens in seksshows. Er zijn vijf verdachten aangehouden. Twee daarvan, de Heerlenaren Shauni F. (27) en Michel P. (33), zitten nog vast.

Ontkent

Michel P. ontkent overigens alle betrokkenheid. "Hij was niet op de hoogte van de werkzaamheden van de meisjes en wist ook niet dat ze minderjarig waren", aldus de advocaat van P.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!