Rol Ballast Nedam onduidelijk bij brug in Maastricht

Werkzaamheden aan de A2-tunnel in Maastricht. © MGL/Rob Oostwegel
Het is nog onduidelijk wat de financiële perikelen bij bouwbedrijf Ballast Nedam betekenen voor de verlegging van de Noorderbrug in Maastricht.
Ballast Nedam vormt samen met Strukton een consortium dat de verlegging van de brug op zich wil nemen.

Financiële moeilijkheden
In de nu lopende aanbestedingsprocedure vormt die bedrijvencombinatie de enig overgebleven partij. Ballast Nedam kwam vorige week in het nieuws omdat het bedrijf in grote financiële moeilijkheden verkeert. Volgens diverse media zou het bedrijf zelfs op de rand van een faillissement staan.

Laatste fase
Erwin Gerardu, woordvoerder van het Belvédère-project van de gemeente, wil enkel kwijt dat de aanbesteding van de brug zich in de laatste fase bevindt. "De overgebleven deelnemer (Ballast Nedam en Strukton, red.) werkt momenteel zijn definitieve bieding uit. Omdat we ons nog in de aanbestedingsprocedure bevinden, is het ons niet toegestaan om op dit moment verdere inhoudelijke mededelingen te doen." Woordvoerder Adrie van Kessel van Ballast Nedam hult zich in soortgelijke nevelen: "Wij doen geen mededelingen over lopende tenders."


De aanlanding van de brug wordt verlegd van de Frontensingel naar de Fort Willemweg. De klus moet in 2018 afgerond zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!