Organisatie betreurt dat er mensen onwel zijn geworden

© Joy van der Koelen
De organisatie van het Venlose Zomerparkfeest betreurt het dat er mensen onwel zijn geworden door de drukte bij het optreden van rapper Boef, zaterdagavond in de tent.
Diverse jonge bezoekers moesten vanwege de drukte door de beveiliging uit de menigte worden gehaald en drie tieners vielen flauw vanwege de warmte.

Extra maatregelen

"We hebben vooraf extra maatregelen genomen vanwege de drukte. We hebben extra beveiligers bij de ingangen en voor de bühne gezet en geen mensen meer toegelaten toen de tent vol was. Helaas kun je niet alles voorkomen", blikt hoofdprogrammeur Johan Hauser terug.

Medische hulp

"We betreuren dat er desondanks een klein aantal bezoekers last kreeg van de warmte en de drukte. Er zijn overigens geen mensen geweest die medische hulp nodig hadden", zegt Hauser.

Voortijdig verlaten

Boef trekt vooral veel fans in de leeftijd tussen de 12 en de 16 jaar. Veel bezoekers hebben het optreden voortijdig verlaten. "Ik heb twee uur gewacht voor het optreden en stond helemaal vooraan. Maar door al het geduw stond ik bij de start van het concert opeens tien meter naar achter", vertelt een van de jonge bezoekers.

Veertig graden

"Het leek bovendien wel veertig graden daarbinnen. Ik ben even later maar naar buiten gegaan. Nee, echt bang was ik niet, maar het was ook zeker niet prettig. Uiteindelijk heb ik maar weinig kunnen genieten van Boef."

Flauwvallen

Het is niet de eerste keer dat er bij een optreden van Boef jonge bezoekers flauwvallen vanwege de warmte en het gedrang. Een maand geleden werd zijn optreden op een (eveneens gratis) familiefestival in België al halverwege stilgelegd om die reden.