Goudknuffelaars slaan toe in Weert en Stramproy

Vier mensen in Weert en Stramproy zijn bestolen van hun sieraden door zogenoemde goudknuffelaars.
Volgens de politie zijn er momenteel meerdere sieradendieven actief in de regio Midden-Limburg en het Belgische grensgebied.

Goudknuffelaar

De goudknuffelaars spreken een voorbijganger aan en vragen de weg naar bijvoorbeeld het ziekenhuis. Nadat ze uitleg hebben gehad, doen ze de behulpzame passant 'als bedankje' een ketting of ring om. Als deze vervolgens de gift weigert, nemen de oplichters hun 'cadeautjes' weer terug, maar weten dan meteen ook de sieraden van het slachtoffer te stelen.

Oudere mensen

Als doelwit kiezen ze vaak oudere mensen uit die perplex staan als ze plots nepsieraden omgehangen krijgen. Volgens een woordvoerder van de politie gaan de oplichters zeer geraffineerd te werk en hebben de slachtoffers pas later in de gaten dat ze hun eigen sieraden kwijt zijn.

Achtervolging

Nadat er woensdagavond in Stramproy en Weert vier mensen op deze manier waren beroofd, kreeg de politie een melding dat de auto van de verdachten langs de A2 bij Geleen op de vluchtstrook stond. De politie ging erop af, maar moest een achtervolging afbreken omdat het te gevaarlijk werd door de hoge snelheid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!