'Gemeente Weert eist schadevergoeding van NS'

© Weertdegekste.nl
De gemeente Weert eist geld van de NS nadat ze afgelopen weekend reizigers moest opvangen die niet meer verder konden reizen door uitval van treinen tussen Eindhoven en Weert.
Dat meldt De Limburger.

Bussen

Door een aanrijding met een persoon in Eindhoven werd rond 22:30 uur het treinverkeer tussen Weert en Eindhoven stilgelegd. De reizigers die in Eindhoven waren gestrand, werden per bus naar Weert vervoerd. Daar zou een trein klaarstaan om de reis richting het zuiden te vervolgen.
Door werkzaamheden aan het spoor reden er echter de hele nacht geen treinen tussen Weert en Roermond. Tientallen reizigers zaten daardoor urenlang gefrustreerd in de kou op het station.

Noodopvang

De gemeente stelde het gemeentehuis open voor deze gestrande reizigers. Daar kregen ze onder meer een warme kop koffie of thee en een stuk fruit.

Probleem

De NS geeft de busvervoerder in de krant de schuld. De chauffeurs van het busbedrijf weigerden namelijk verder te rijden. Volgens de rijtijdenwet zat hun dienst er namelijk op. Toch doorrijden zou strafbaar zijn. Er waren bovendien geen andere bussen of chauffeurs beschikbaar om de reizigers alsnog door te brengen.
De NS spreekt van een 'optelsom van omstandigheden'. Ze gaan bekijken hoe ze dit probleem in de toekomst kunnen voorkomen. Daarbij wordt ook de busonderneming betrokken.

Excuses

De klantenservice van de NS heeft zondag zijn excuses aangeboden en contact opgenomen met de gestrande reizigers. Dat laat een woordvoerder aan 1Limburg weten. Deze reizigers worden gecompenseerd voor de gemaakte kosten en krijgen bovendien nog iets extra's.
Reizigers die niet in het gemeentehuis waren, maar zelf voor vervoer hebben gezorgd kunnen zich bij de klantenservice van de NS melden voor een compensatie.