CitySwim Roermond nu al vol, aanmeldingen stopgezet

© iStock
Inschrijven voor de CitySwim in Roermond kan niet meer. De organisatie heeft de aanmeldingen vroegtijdig stopgezet na de grote toeloop van de laatste weken.
"We moeten het evenement beheersbaar houden", zegt initiatiefnemer Leon op de Coul. "Het is voor het eerst dat Roermond een CitySwim organiseert. In deze eerste editie willen we niet meer dan 265 deelnemers laten zwemmen", aldus Op de Coul.

Gevaar

"We willen waarmaken wat we beloofd hebben. Iedere deelnemer krijgt bijvoorbeeld een trainingspak en een pastamaaltijd. Met de toeloop van de laatste weken dreigde dat in gevaar te komen. Met het huidige aantal van 265 deelnemers kunnen we een geweldig en veilig evenement garanderen".

De Roer en de Maas

De CitySwim in Roermond vindt plaats op zaterdag 2 september. De deelnemers zwemmen in de riveren de Roer en de Maas, met afstanden die variëren van 500 meter tot 2 kilometer. Vanaf de Roerkade in het centrum starten de zwemmers in groepen van dertig. De opbrengst van de CitySwim gaat naar het Toon Hermans Huis in Roermond. Het steven is om via sponsoring van de deelnemers 75 duizend euro op te halen.

Live

L1 zendt de CitySwim op zaterdag live uit van 19.30 - 20.00 uur. De race met badeendjes in de Roer is vanaf 17.30 live te volgen via L1 Facebook. In de Duckrace worden 800 eendjes te water gelaten, die drijvend de afstand richting de Stenen Brug moeten afleggen