Omroep-oorlog(je) in de kop van Limburg

© iStock
In de kop van Limburg is een kleine oorlog uitgebroken tussen de lokale omroepen van de buurgemeenten Gennep en Bergen.
Beide organisaties gaan gebruik maken van de naam Maasduinen.

nimaRTV

De Gennepse lokale omroep nimaRTV wijzigt zijn naam met ingang van komende maand in Omroep Maasduinen. Ongeveer op hetzelfde moment begint de Bergense zender Maasland Radio zondag met een online zusterstation onder de naam Radio Maasduinen. Daarop is streekmuziek te horen.

Verwarring

Naamsverwarring ligt op de loer, temeer omdat ook nog de nieuwssite Maasduinen Centraal bestaat, die zich richt op de gemeenten Bergen, Gennep en Mook & Middelaar.
Eigenaar Chris Smits van de site Maasduinen Centraal vermoedt dat er weinig aan de naamgeving van de verschillende media te doen is. "Maasduinen is nu eenmaal de officiële benaming van de regio hier. Zo'n naam valt moeilijk te claimen, denk ik", zegt Smits.

Ochtendprogramma

Zelf gaat de Bergenaar vanaf 1 april een dagelijks ochtendprogramma maken bij Omroep Maasduinen in Gennep, onder de naam ChrisTisWatVroeg. Dat programma maakte hij tot enige tijd geleden voor concurrent Maasland Radio.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!