Raadslid Bergen doet aangifte tegen journalist om smaad

Rolf Krijnen (links) en Chris Smits
Chris Smits van lokale nieuwssite Maasduinen Centraal in Bergen moet zich woensdag melden bij de politie, nadat een raadslid aangifte tegen hem heeft gedaan.
Fractievoorzitter Rolf Krijnen van lokale oppositiefractie KERN heeft aangifte gedaan van smaad, na een persoonlijk filmpje van de journalist op Facebook.

Gestopt

In die videocolumn zegt Smits op persoonlijke titel dat 'Krijnen gestopt moet worden', daarmee doelend op de volgens Smits laakbare manier waarop het raadslid politiek bedrijft. Maar bij Krijnen is die opmerking in het verkeerde keelgat geschoten en reden om aangifte te doen.

Omgekocht

?Krijnen is boos op de lokale nieuwssite, omdat die volgens hem te veel op de hand is van het gemeentebestuur. Omdat Maasduinencentraal ook de gemeenteinformatie op haar website zet, suggereert Krijnen bovendien dat de omroep is 'gekocht' door de gemeente. Die suggestie was voor Smits reden om de videocolumn te maken.

'Geen journalist'

?Krijnen bevestigt dat hij aangifte heeft gedaan van smaad en laster. Volgens hem bedrijft Smits 'geen journalistiek' en verkondigt hij onwaarheden. Krijnen vindt dat Smits zich voor het karretje laat spannen van 'mensen in de Bergense politiek, die aan de kant staan van het college.'