Venloos woonhuis verkocht in ruil voor bitcoins

© iStock
Het plan om een huis in Venlo te verkopen in ruil voor bitcoins is gelukt.
Venlonaar Didi Taihuttu heeft zijn stulpje onder voorbehoud verkocht. De koopsom wordt gedeeltelijk betaald in de digitale munt.

Inboedel
Volgens Omroep Venlo is de verkoper zo enthousiast over zijn deal, dat hij nu ook zijn hele inboedel te koop heeft gezet in bitcoins.
Goede deal
?Taihuttu hoopt flink winst te maken op de verkoop. Hij hoopt dat de digitale munt komende jaren fors in waarde stijgt. Eerder sleepte hij zo al wat geld binnen. Hij kocht bitcoins toen deze nog minder dan een euro waard waren en verkocht ze later voor honderden euro's.

Camping
Voorlopig moet Taihuttu wel genoegen nemen met minder. Hij woont nu met zijn vrouw en drie dochters in een chalet op een camping in de buurt van Venlo. "We zijn van 600 vierkante meter naar 60 vierkante meter gegaan", vertelt hij tegen de omroep. "Wij merkten dat onze kinderen materialistisch werden opgevoed. Wij willen hen meegeven dat het in het leven om veel meer gaat dan spullen."

Limburger verkoopt huis voor bitcoins

Het duurde even voordat de Venlonaar zijn huis op deze manier kon verkopen. Hij moest een makelaar en notaris vinden die bereid waren om het op deze manier te doen.