Venloos bedrijf maakt 'supervoedsel'

© urbanponics.nl/
Als het aan het Venlose bedrijf UrbanPonics ligt, staan er binnen niet al te lange tijd in de hele regio kassen vol met hangende planten.
Dit zijn niet zomaar planten, ze produceren namelijk 'supervoedsel' dat veel meer vitamines en voedingsstoffen heeft dan de groenten die op de reguliere manier gekweekt worden.

Venlose superfood
Het voordeel is dat mensen minder groenten hoeven te eten dan nu, omdat in het Venlose superfood veel meer noodzakelijke stoffen zitten. Dat kan onder meer door het toevoegen van een speciale mix die veel mineralen bevat. Daarnaast is er ook nog eens aanzienlijk minder water nodig om de planten in de kassen te laten groeien.

Groenten

Bedenker Laurens Trebes begon anderhalf jaar geleden in Venlo. Naar eigen zeggen zijn inmiddels de eerste testen achter de rug die bewijzen dat in zijn kassen gekweekte groenten gezonder zijn.

Zorgboerderijen

Nu staat hij op het punt zijn kassen met het hang-systeem te verkopen aan zorgboerderijen, scholen en bejaardenhuizen. "Kleine kassen die genoeg produceren voor bijvoorbeeld de eigen kantine. Geen grote hoeveelheden, maar wel van goede kwaliteit".
Daarnaast wil hij oude kassen die niet meer gebruikt worden huren om op grotere schaal zijn supergroentes te kweken.