Cartoonist vergelijkt Donald Trump met Jo Palmen

© Borden.Plaatsengids.nl
Cartoonist Ruben L. Oppenheimer heeft een spotprent gemaakt waarin Jo Palmen, de omstreden wethouder van Brunssum, op de hak wordt genomen.
Op Twitter heeft hij een tekening geplaatst van het Witte Huis in Washington. Uit het presidentiële optrekje komt een tekstwolkje. "Nee, ik ben niet de Amerikaanse Jo Palmen!!", staat erbij.

Risico

Woensdagavond werd een motie van afkeuring tegen Palmen weggestemd. Na een pittige raadsvergadering blijft hij aan als wethouder in Brunssum, ook al wordt zijn wethouderschap in een integriteitsonderzoek een risico voor de gemeente Brunssum genoemd.

Bullshit

Palmen zelf noemt het integriteitsonderzoek een hetze van landelijke partijen tegen de plaatselijke politiek. Volgens de politicus moet die risico-analyse leidend zijn en niet het 'leugenachtige' integriteitsrapport. "De onderzoeker kon niet eens instaan voor de juistheid van het rapport", zei hij woensdagavond. "Ik zeg: Bullshit in, bullshit out. Iedereen heeft er een mening over, zelfs de gouverneur. Daarmee veroorzaakt hij een hoop trammelant. Dat neem ik hem kwalijk en daar is het laatste woord nog niet over gezegd."

Achterlijke heinie

De wethouder kwam al vaker negatief in het nieuws. Zo schold hij een raadslid al eens uit voor 'varkenskop', noemde hij de burgemeester Luc Winants een 'achterlijke heinie' en dreigde hij dat hij een VVD-politicus wel eens 'recht wilde kloppen'.