Honderden ontslagen door sluiting VGZ in Heerlen

© Google maps
Zorgverzekeraar VGZ sluit zijn vestiging in Heerlen. Daardoor verliezen ruim 300 mensen hun baan. De locatie dat vooral dienst doet als callcenter, zal medio 2019 volledig dicht gaan.
De medewerkers hebben donderdag te horen gekregen dat ze per mei 2019 op straat staan. Dat meldt een woordvoerder aan 1Limburg. De zorgverzekeraar werkt veel met uitzendkrachten en tijdelijke contracten.

Andere baan
Volgens de woordvoerder wordt de sluiting nu al bekendgemaakt zodat het personeel tijd genoeg heeft om uit te kijken naar een andere baan. "We gaan de komende tijd kijken voor hoeveel mensen nog werk in andere vestigingen is", zegt Jan Sinnige van VGZ. "Deze maatregel is nodig om de premies betaalbaar te houden. Er is voor Heerlen gekozen omdat het huurcontract van de locatie per 1 mei afloopt."

Eindhoven

De werkzaamheden worden volgens de bestuurder van FNV, Annelies Bontjer, voor een deel verplaatst naar het kantoor in Eindhoven. "We gaan met het bestuur bekijken wie er mee kan naar Eindhoven, maar die afstand is redelijk groot. Er werken veel parttimers en uitzendkrachten, die gaan niet zo ver reizen voor hun werk. Ook door de digitalisering zal een deel van de banen verdwijnen. Door het vervangen van het persoonlijk contact via de telefoon door chat- en emaildiensten kan er worden gesneden in de kosten."

100 miljoen

De verzekeraar zou de komende drie jaar 100 miljoen euro moeten besparen, meldt de vakbondsbestuurder van CNV Robert Wonnink. Hoeveel de besparing het sluiten van de enige Limburgse vestiging in Heerlen gaat opleveren is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk om hoeveel tijdelijke en vaste contracten het gaat.
De vakbonden gaan begin volgende week met het bestuur om de tafel om de ontslagronde te bespreken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!