Aapjes ontsnapt uit nieuw verblijf in GaiaZOO

© iStock
In dierentuin GaiaZOO zijn donderdagmiddag vier berberaapjes ontsnapt. De aapjes waren hun nieuwe buitenverblijf aan het verkennen en zagen een mooie kans om daar buiten ook eens een kijkje te nemen.
Directeur Rob Huppertz: "De aapjes waren zo enthousiast over hun nieuwe grote verblijf, dat ze over het hek zijn gesprongen. Zelfs de stroomdraad kon de apen niet tegenhouden."
'Boefjes'
'De boefjes', zoals de aapjes in de dierentuin ook wel bekend staan, gingen niet ver van hun nieuwe verblijf vandaan. "Berberaapjes blijven altijd in de buurt van hun familie. Ze zijn dan ook gewoon binnen het park gebleven, vlakbij hun nieuwe verblijf. Ze bleven heel rustig, maar waren wel een tikje ondeugend natuurlijk. Ze hebben hun bezoekers niet lastig gevallen."

Ongedeerd
Aan het begin van de avond zaten alle aapjes weer terug in hun verblijf. Ondanks dat zij over een hoog hek zijn geklommen en stroomdraad hebben geraakt, zijn zij ongedeerd. "De aapjes gingen in hun enthousiasme er zo snel vandoor, dat we ze geen stroomstoot hebben gekregen en ongedeerd terug zijn in hun verblijf. Wel krijgen ze nog een paar dagen rust, want het is allemaal nogal wat voor de beestjes."
Het nieuwe verblijf is inmiddels aangepast, zodat de aapjes niet nog een keer de rest van het park kunnen gaan verkennen.