Storm is gaan liggen, Limburg maakt de schade op

© John (1Limburg Whatsapp)
Het KNMI heeft code geel en oranje voor Limburg ingetrokken. Na een bewogen dag met veel schade, maakt Limburg nu de balans op.
De storm is ondertussen gaan liggen. Voor de hulpdiensten is de topdrukte nu voorbij. Een groot deel van de dag stond de telefoon van de alarmcentrales roodgloeiend. Er kwamen zelfs zoveel telefoontjes binnen, dat Veiligheidsregio Limburg-Noord opriep om alleen bij acuut gevaar met 112 te bellen.

Geluk
In Horst ging het bijna finaal mis. Daar viel een boom vlak voor de neus van een moeder die met een kinderwagen daar liep. Lees hier meer.

Niet naar huis
Bewoners van Eisenhowerflat 3 in Sittard mogen niet hun huis in. Het flatgebouw werd afgesloten, omdat het gevaar van afvallende gevelplaten op de loer lag. Drie gevelplaten waaiden al van het gebouw. Lees hier meer.

Gesloten
Voor wie toch een dagje uit wilde, kwam bedrogen uit. GaiaZOO in Kerkrade hield de deuren gesloten. Ook Dierenpark Overloon koos voor de veiligheid en ging niet open. Daarnaast ging het Designer Outlet Centre in Roermond donderdagmiddag dicht. Lees hier meer.

Veel schade
Ingezonden foto’s en video’s gaven vooral een beeld van veel materiële schade. Veel bomen vielen op auto’s, maar de omgeving Maasbracht had zelfs een tijdje geen water. Een omgevallen boom trok daar de waterleiding kapot. Onderweg ondervonden weggebruikers ook overlast. Op de A2 versperde een omgewaaide boom de weg.

Alhoewel de storm nu is gaan liggen, zal de nasleep nog wel even duren.

1Limburg hield de hele dag een liveblog bij van de storm.