Emotionele getuigenoproep moeder in elkaar geslagen meisje

© Facebook Amber Terwingen
De ouders van de 18-jarige Amber Terwingen uit de Belgische grensplaats Maasmechelen, die op een feest in elkaar geslagen werd omdat ze opkwam voor haar homovriend, smeken getuigen om zich te melden.
"Het kan niet dat niemand iets gezien heeft", zegt moeder Miriam Florax tegen Het Belang van Limburg.

Bont en blauw

De tiener was zaterdagavond op het feest Bal Tropical in Kaulille, over de grens bij Weert. De 18-jarige Maasmechelse kwam op voor haar homoseksuele vriend Mathijs die werd lastiggevallen door een groepje van vijf jongens. De jongens hebben haar daarop in elkaar geslagen. Ze heeft daarbij een gebroken neus opgelopen. Verder is een stuk van haar tand afgebroken en heeft ze een gekneusde kaak en oogkas. De jonge vrouw gaat donderdag onder het mes.

Daders

Volgens de moeder gaat het niet goed met haar dochter na de brute afranseling. "Het onderzoek loopt, maar de politie komt geen stap verder zonder getuigen. Daarom willen wij, als ouders van Amber en Mathijs, een extra oproep naar getuigen doen", zegt ze tegen de Belgische krant. "Als ouders gaan we er kapot aan dat de daders vrijuit gaan. Het kan toch niet dat ze voor zoiets ongestraft blijven?"

Oproep

Op Facebook roept de vrouw getuigen op om zich vooral bij de politie te melden. Bij haar bericht heeft ze foto's van haar dochter geplaatst nadat ze bont en blauw was geslagen.