Kort geding tegen tentoonstelling 'Gijsen Flikker Op'

© ANP
De rechter in Maastricht moet bepalen of de tentoonstelling 'Gijsen Flikker Op' gerectificeerd of aangepast moet worden.
Sinds maart is de expositie in het Centre Ceramique in Maastricht te zien.

Hard

'Gijsen Flikker Op' gaat over een demonstratie van verontwaardigde homoseksuelen tegen de toenmalige conservatieve bisschop van Roermond Jo Gijsen. Hij stelde zich altijd hard op tegenover homoseksuelen.

Tweederangs

Volgens de uit Brunssum afkomstige homo-activiste Annelies Hintjes verzwijgt de tentoonstelling dat de huidige bisschop Frans Wiertz heeft gezegd dat homoseksuelen weer welkom zijn binnen de katholieke kerk. Hintjes vindt dat de expositie op die manier 'het beeld van homoseksuelen als tweederangs burgers in stand houdt.'

Antidiscriminatievoorziening

Hintjes heeft de organisator van de tentoonstelling, de Antidiscriminatievoorziening Limburg, al eerder gevraagd om de tentoonstelling aan te passen. Omdat ze daar geen gehoor aan heeft gegeven, buigt de rechter zich op 18 juni over de kwestie.
De laatste dag van de expositie is 21 juni.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!