1Lunch: Brandweer begonnen aan helse klus in grotten

© Jean-Pierre Geusens
* Man opgepakt na ernstig ongeval* Provincie niet eens met aanpassing maximumsnelheid A79 * Duizenden balkons onveilig
21-jarige man opgepakt na ernstig ongeval in Koningslust
In Koningslust is woensdagochtend een bestelbus op zijn kant beland na een aanrijding met een auto. Door de klap is de bestelbus, waar negen Polen in zaten, op zijn kant beland. De andere auto heeft ook flinke schade opgelopen. De toedracht van het ongeval is vooralsnog niet bekend. De politie heeft vervolgens woensdagochtend een 21-jarige man uit Grubbenvorst aangehouden. De man wordt verdacht van het veroorzaken van de aanrijding. Lees hier meer.
© Track '88
Provincie maakt bezwaar tegen nieuwe maximumsnelheid op A79
Het zorgde voor veel reacties op social media: Rijkswaterstaat wil dat de maximumsnelheid vanaf 31 juli wordt verlaagd van 120 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur. De provincie Limburg gaat nu bezwaar maken tegen het verlagen van de maximumsnelheid op de A79. "Daarnaast wil ik bij Rijkswaterstaat pleiten voor een snellere aanpak van de weg in het belang van de A79 in het regionale en nationale wegennet en voor de bereikbaarheid van Zuid-Limburg", zo zegt gedeputeerde Hubert Mackus. Lees hier meer.
Duizenden balkons onveilig
Lekker op het balkon zitten, zit er op veel plekken in Limburg niet in. De balkons van duizenden flats zijn onveilig verklaard. Om ongelukken te voorkomen moet ze verstevigd, vervangen of gesloopt worden. Lees hier meer.
Noodlijdende modezaak failliet verklaard
Slecht nieuws voor de kranten van Witteveen Mode. De damesmodezaak is failliet verklaard. Door het bankroet verliezen zo'n 400 mensen hun baan. De keten heeft acht zaken in Limburg: Venray, Weert, Venlo, Roermond, Sittard, Heerlen en twee in Maastricht. Lees hier meer.
© ANP

Brandweer haalt smeulend hooi uit grotten Cannerberg

De brandweer is vanaf vanochtend over gegaan tot een nieuwe wijze van bestrijding van de brand in de Cannerberg. In samenwerking met gespecialiseerde diensten, haalt de brandweer het hooi en stro uit de grotten. Hierna zal het naar een centrale plek gebracht worden, waar het definitief geblust wordt. Dit zal naar verwachting enkele dagen duren. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geusens