Eijsden maakt zich zorgen over windmolens langs de grens

Wallonië en Vlaanderen hebben opnieuw plannen voor het plaatsen van windmolens langs de grens met Maastricht en Eijsden.
Het zou gaan om plekken langs het Albertkanaal en in de gemeente Bassenge, vlak bij Eijsden.

Zorgelijk

Het Milieufront Eijsden (MfE) maakt zich ernstige zorgen over de noordwaarts oprukkende industrie uit België en de plaatsing daarvan bij de Nederlandse grens.
"Met de windmolens blijft het fenomeen overeind dat België wéér, en voor de zoveelste keer, zijn 'troep' zo dicht mogelijk bij de grens plaatst", zegt Rob Hoenen van het MfE. "Na de vliegtuigoverlast, de gasturbinecentrale en talloze stinkende luchtverontreinigende fabrieken nu dus windmolens."

Duurzame energie

Het MfE is niet tegen het gebruik van windmolens. "Maar het moet wel in goed overleg mét en zonder hinder voor de buren, én als oplossing voor het doen verdwijnen van andere vormen van gevaarlijke en bedreigende vormen van energieopwekking", legt Hoenen uit.
Hij reageert daarmee op het plan van een commerciële partij een vergunning aan te vragen voor de aanleg van een windmolenpark met vijf turbines in de Waalse gemeente Bassenge, even over de grens bij Eijsden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!