Hessels woest na publicatie krant: 'Het is een boevenblad'

© L1/Facebook Jos Hessels
Burgemeester Jos Hessels heeft furieus gereageerd op het bericht in de krant, waarin zijn gemeente wordt beschuldigd van het omzeilen van het negatief Bibob-advies van het Hilton-project in Koningsbosch.
Hij noemt De Limbuger op social media dan ook 'een boevenblad'.

Criminelen

"Soms denk ik dat ik in een parallelle wereld leef", schrijft de burgervader. "Gisteravond kraakheldere raadsvergadering met volledige openheid en verantwoording over Bibob Koningsbosch." Hij is dan ook verbaasd dat de krant de kant van 'de criminelen' kiest.

Onder vuur

De projectontwikkelaar van het geplande Hilton-hotel in Koningsbosch dreigt belastende opnames openbaar te maken. Daardoor ligt het gemeentebestuur nu onder vuur. Een advocaat van de gemeente heeft de projectontwikkelaar, Gelasius, inmiddels gesommeerd de opnames niet met anderen te delen.

Strafzaak

Echt-Susteren heeft op advies van het Landelijk Bureau Bibob geweigerd een omgevingsvergunning af te geven voor de herontwikkeling van het kloostercomplex. Dit omdat er vermoedens zijn van criminele inmenging in een project. Dit had alles te maken met de voormalig directeur van Gelasius, die al geruime tijd verdachte is in een strafzaak.

Smaad en laster

Jurist Clemens Meerts uit Beegden vindt de social media-tirade van Hessels niet slim. "Hier kan hij grote problemen mee krijgen", zegt hij. Volgens Meerts is dit smaad en laster.