Plan voor vier windmolens in grensstreek Well

Weeze krijgt groen licht voor het plaatsen van windmolens, onder andere in de buurt van Well.
De gebieden zijn vastgelegd in het streekplan van de regio Kleef.

Windmolens

Weeze wil vier windmolens bouwen bij Well. Drie windmolens staan gepland in Kalbeck, richting Goch. De bouwwerken worden circa tweehonderd hoog.

Bergen

De gemeente Bergen is op de hoogte van de plannen van de Duitse buurgemeente. Wethouder Ben Buiting. "Bergen stelt twee voorwaarden: dat de molens op voldoende afstand komen van woningen en dat wij ons het recht voorbehouden ook windmolens te plaatsen. Concrete plannen zijn er niet, maar Wellsmeer zou een optie kunnen zijn."

Windenergie

De gemeente gaat de komende maanden de mening van de burgers peilen over windenergie. "In het najaar zullen we de provincie meedelen hoe Bergen denkt over windenergie", aldus Buiting.

Kevelaer

In het streekplan van Kleef is ook Kevelaer opgenomen. Kevelaer wees vorig jaar een concentratiegebied aan voor windturbines, maar dat ligt deels te dicht in de buurt van het vliegveld in Weeze. Daarom zijn de grenzen opnieuw vastgesteld.
De inspraakprocedure start op 1 juli en duurt tot 7 augustus.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!