Vandaag in L1mburg Centraal: eenzaamheid in Limburg

© iStock
Donderdag in de uitzending van L1mburg Centraal: eenzaamheid wordt het ergst gevoeld in Kerkrade.
Maar ook: Duits internet in Schinveld, heel veel Lego in Weert en nog veel meer nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Geen Duits internet in Schinveld
De straat Heringsbosch in het buitengebied van Schinveld zou als eerste Nederlandse dorp worden aangesloten op het Duitse internetnetwerk. Dat zou namelijk goedkoper zijn dan een Nederlandse internetkabel te trekken naar het buitengebied. De Nederlandse veiligheidsdienst steekt daar nu echter een stokje voor. Zij is namelijk niet gerechtigd om het internetverkeer van de twintig woningen af te tappen indien die op een buitenlands netwerk zitten.

Voetbal is oorlog
De Limburgse filmmaker Hans Heijnen maakte een documentaire over het drama van Achilles '29, de eerste amateurclub die naar de Jupiler League promoveerde. Mensen die niet tegen vloeken kunnen, moeten de vingers in de oren stoppen bij het kijken van de trailer.

De Arnhemse villamoord gezien door 'Maastrichtse' ogen
Wat de rechters niet doorzagen, hadden studenten van de Maastrichtse universiteit wel door. Zij analyseerden 160 videobanden met verhoren in de zogenoemde Arnhemse Villamoord en komen tot de conclusie dat de verdachten zwaar onder druk zijn gezet door de politie en hoogstwaarschijnlijk onterecht zijn veroordeeld. We praten met Nienke Scholten, één van die studenten die wellicht een van 's lands grootste justitiële dwalingen heeft blootgelegd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!