Illegale vuurwerkhandel opgerold: bommen en lawinepijlen

© Istock
De politie heeft een 28-jarige man uit Würselen, vlak over de grens bij Kerkrade, opgepakt. Hij wordt ervan verdacht illegaal vuurwerk te hebben doorgesluisd naar een pakketbezorger in Zuid-Limburg.
Van daaruit werd het vuurwerk verstuurd naar kopers door heel Nederland. Uit onderzoek van de recherche blijkt dat de man al vanaf mei dit jaar actief is. Op deze manier zouden tenminste 1500 pakketten zijn verstuurd. Daarin zaten onder meer mortierbommen, Cobra 6, lawinepijlen en Napolitaanse bommen.

Bezoek van politie

Alle adressen waar pakketten zijn afgeleverd, krijgen een bezoekje van agenten. De kopers kunnen allemaal een proces-verbaal verwachten. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Vuurwerklijn

De politie kwam de illegale vuurwerklijn op het spoor toen begin december een beschadigd pakket werd gevonden in een depot van de pakketbezorger. Het pakket bleek verstuurd vanaf een servicepunt in Kerkrade en maakte deel uit van een grotere partij. Toen bleek al snel dat er geregeld grote pakketten met illegale knallers werden verstuurd.

In de boeien geslagen

De verdachte werd op 5 december betrapt toen hij 35 dozen met illegaal vuurwerk afleverde bij het afleverpunt in Kerkrade. De man zit voorlopig nog achter slot en grendel.

Verdachte

Deze aanhouding staat los van de man die zwaar illegaal vuurwerk vanuit Noord-Limburg verstuurde. Daarover berichtte Opsporing Verzocht dinsdagavond. Hij is nog niet aangehouden, maar dat is volgens de politie een kwestie van tijd, omdat zijn opslag is ontdekt.