VVD geeft startschot voor petitie tegen Duits tolvignet

De VVD in het Limburgs Parlement heeft in Venlo het startschot gegeven voor een petitie tegen het Duitse tolvignet voor automobilisten.
De eerste handtekeningen werden gezet door VVD-Tweede Kamerlid Barbara Visser, gedeputeerde Twan Beurskens en Dietmar Brockes. Hij is lid van het parlement van Noord-Rijn Westfalen voor de liberale FDP.

Naar Duitsland

Volgens Brockes zullen veel inwoners van de grensregio zich bedenken of ze nog wel zo vaak even naar Duitsland gaan. "En minder Nederlandse klanten betekent minder omzet voor ons midden- en kleinbedrijf."

Disciminatie

Fractievoorzitter Joost van den Akker van de VVD in het Limburgs Parlement noemt het tolvignet 'rampzalig voor de bewoners in de grensregio en discriminerend'. "Bovendien kost het meer dan het oplevert. De Nederlandse automobilist is zo de melkkoe voor de Duitse schatkist."

Felle kritiek uit Europa

Op 26 maart wordt het wetsvoorstel behandeld in het Duitse parlement. Ook vanuit Europa is felle kritiek geleverd, maar de Duitse regering heeft die tot nu toe naast zich neergelegd.

Petitie naar Berlijn

De handtekeningen onder de petitie worden zowel in Duitsland als in Nederland opgehaald. In het voorjaar worden ze in Berlijn aangeboden aan verkeersminister Dobrindt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!