Jubileumfeest afgezegd uit angst voor motorbende

© iStock
Een kroegeigenaar in Venlo heeft zijn jubileumfeestje afgeblazen, omdat de gemeente bang was voor een bijeenkomst van motorclub Satudarah.
Het feestje zou vrijdag worden gehouden om te vieren dat er op de plek van Café De Keizer in de Venlose binnenstad al 50 jaar een kroeg zit.

Strenge veiligheidsmaatregelen

Na het aanvragen van de vergunning voor het feest, kwam de gemeente op de proppen met allerlei strenge veiligheidsmaatregelen. Zo is er een verbod op het dragen van hesjes van een motorclub en moest het café extra beveiliging inhuren.

Belachelijk

Kroegbaas Godlief Boky vindt het belachelijk en snapt het niet. "Als hier dagelijks van die motorjongens zouden komen, oké. Maar omdat ze toevallig twee jaar geleden hier zijn geweest en daarna nooit meer, dat vind ik raar."

Bescheiden feestje

Het was de bedoeling om een tent buiten te zetten en ruim 200 mensen uit te nodigen. Maar dat gaat niet door. Het wordt nu een bescheiden feestje in de kroeg met minder gasten. "Het is jammer dat het niet grootschalig kan door al deze regels. Maar ik laat me ook niet dingen opdringen", zegt Godlief Boky.
De gemeente Venlo zegt dat de eisen puur uit voorzorg zijn gesteld. Omdat er signalen zijn dat motorclub Satudarah zich wil vestigen in Venlo, is de gemeente extra voorzichtig.