Heibloem: Geen media bij DNA-onderzoek Nicky Verstappen

Burgemeester Verhoeven van de gemeente Leudal maakt in een statement duidelijk dat media-aandacht in Heibloem tijdens het DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen niet op prijs wordt gesteld.
Volgens de burgervader zorgt media-aandacht ervoor dat inwoners van Heibloem niet deel willen nemen aan het grootste DNA-verwantschapsonderzoek in Nederland ooit. Zij zouden aangegeven hebben in de luwte te willen meewerken.

Onderzoek
Het onderzoek start op 24 februari in een gebied rondom de Brunssummerheide en in Heibloem, de toenmalige woonplaats van Nicky. Dat gebeurt daar in gemeenschapshuis de Klokkestoel. De jongen verdween in 1998 tijdens een zomerkamp en werd een dag later dood gevonden.

DNA-onderzoek Verstappen: vier

afnamelocaties in Landgraaf

Rust

"Als burgervader van Leudal, van Heibloem, hoop ook ík op antwoorden. Antwoorden die de nabestaanden én onze inwoners van Heibloem duidelijkheid en rust zullen bieden", schrijft Verhoeven. Hij ziet het grootschalige onderzoek als een unieke kans om antwoorden te vinden en een einde te maken aan de lange periode van onwetendheid.

Moreel appel

Journalistenvakbond NVJ vindt het goed dat de burgemeester ervoor kiest een moreel appel te doen op de media en geen verbod in te stellen. "Je ziet soms dat gemeenten een verbod uitspreken, maar dat vind ik ongelukkig", zegt secretaris Thomas Bruning. "Hij wil zijn inschatting overbrengen aan de media. Daar kun je verschillend over denken, maar voor ons is het belangrijkste uitgangspunt dat de keuze moet blijven aan de media."