Zorgen over OV vanuit noorden provincie naar Nijmegen

© Borden.Plaatsengids.nl
Het CDA in het Limburgs Parlement maakt zich grote zorgen over het openbaar vervoer vanuit de kop van Noord-Limburg naar Nijmegen.
Volgens de partij slibben de wegen richting Nijmegen na Molenhoek steeds verder dicht omdat er steeds meer verkeer gebruik van maakt.

Busbanen

Dat leidt er toe dat buslijn 83 van Venlo naar Nijmegen "net zo goed achteraan in de file moet aansluiten. Met alle vertraging van dien", aldus de CDA-statenleden Rudy Tegels en Hennie Nillessen. Want er zijn op dat traject geen busbanen.

Maatregelen

De twee statenleden pleitten in schriftelijke vragen dan ook voor maatregelen om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. Want dagelijks maken veel reizigers vanuit Bergen, Gennep en Mook en Middelaar gebruik van lijn 83.

Reistijd verkort

Daarom roepen ze het provinciebestuur op om met de provincie Gelderland te bekijken hoe de reistijd kan worden verkort. Ook denken ze aan meer treinen van de stations Mook en Boxmeer naar Nijmegen. Verder zien de CDA-statenleden het aantrekkelijker maken van buslijn 84 tussen Gennep en station Boxmeer als een alternatief.