De week in tweets: de zonsverduistering die toch verscheen

Weer genoeg stof tot twitteren afgelopen week. Zo konden we op internet niet heen om de verkiezingen, de veelbesproken zonsverduistering en het debuut van Max Verstappen.
Voor de Formule 1-coureur begon de week niet zo goed. De reden? Een motorprobleem.
Toch maakte de jonge coureur indruk, vond sportjournaliste Barbara Barend:

Kalifaat-kinderen

De week begon niet veel vrolijker. Maandag brachten de Limburgse kranten het verhaal over ontvoerde kinderen uit Maastricht. Hun moeder vertrok met de twee naar Syrië. "Rillingen over de rug. Kinderen ontvoerd naar het kalifaat", reageert Hans van Leeuwen.

Helikoptercrash

Militair René Zeetsen uit Hout-Blerick verloor het leven bij een helikoptercrash in Mali. Tijdens een oefening stortte het toestel van hem en zijn collega Ernst Mollinger neer. Veel condoleances en medeleven online.

Limburg naar de stembus

Dan de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag. Limburg naar de stembus:
"Job done! Omdat de provincie een belangrijke rol speelt!", twitterde Henk Schroen. Ook Fon C. liet van zich horen: "Zelfs in de rij moeten staan voor ik kon gaan stemmen!" En de gemeente Echt-Susteren adviseerde: "Vandaag mag je niet één, maar twee keer stemmen. Maak er gebruik van!"

Wel of geen verduistering?

Vrijdag ging het op Twitter maar over één ding: de zonsverduistering. Zou de bewolking op tijd verdwijnen om de verduistering te kunnen zien? Op een aantal plekken in de provincie wel, zo bleek uit een heleboel foto's op Twitter.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!