Heerlense sniper nog op vrije voeten

© iStock
De politie zoekt nog altijd naar degene die de Heerlense wijk Zeswegen terroriseert met een luchtdrukgeweer.
Sinds februari van dit jaar is de schutter actief. Het laatste slachtoffer is een NS-medewerker, die op 29 mei onder vuur werd genomen.
Tips
Na dit incident heeft de politie een getuigenoproep geplaatst. "We hebben vervolgens enkele tips gekregen, maar helaas hebben we de schutter nog niet gevonden", vertelt een politiewoordvoerder. Het onderzoek wordt voortgezet. "En we hopen echt dat mensen die misschien iets hebben gezien zich bij ons melden."

Zes meldingen
Bij de politie zijn er in totaal zes meldingen binnengekomen van slachtoffers. "Het verschilt van schoten op rolluiken en auto's tot het schieten op een persoon, zoals in het geval van de NS-medewerker", licht de voorlichter toe.

Schade
Eén van de slachtoffers werd op 18 mei onaangenaam verrast, toen hij in zijn auto zat op de Heerlense Kloosterweg. "Ik werd beschoten vanaf het talud. Het kogeltje sloeg in aan de bestuurderskant, net onder het raam", vertelt de man, die liever anoniem blijft.

Lees ook: Luchtdruksniper neemt auto's en huizen onder vuur
© Eigen foto slachtoffer

Onderzoek

Op 22 mei liet de politie de man weten dat er geen verder onderzoek zou volgen. 'Het kan zijn dat we andere misdrijven voorrang moeten geven', staat er in het bericht dat de man ontving. Het incident is nu alsnog in behandeling genomen, als onderdeel van de zaak tegen de schutter.