Jazz-opleiding wil niet verhuizen: plan luxe hotel sneuvelt

© Google Streetview
Zuyd Hogeschool heeft afgehaakt bij het mogelijk maken van een luxe hotel, omdat de gemeente Maastricht geen geschikt alternatief bood voor de jazz-opleiding van het conservatorium.
In de panden van Kumulus in het Maastrichtse stadsdeel Wyck zou een luxe hotel moeten, maar door dat plan is nu een streep gezet.

Meewerken
Het conservatorium is gevestigd in het pand van het complex dat eigendom is van de Zuyd Hogeschool. De muziekopleiding is onderdeel van die instelling voor hoger beroepsonderwijs. De gemeente Maastricht wilde als eigenaar van het grootste deel van het vastgoed wel meewerken aan de komst van het luxe hotel. Maar toch gaat het plan niet door omdat de Zuyd Hogeschool heeft afgehaakt, zo heeft VVD-wethouder John Aarts de gemeenteraad laten weten.

Streep door luxe hotel in Maastricht: 'Onzalig plan'Niet passend
Een woordvoerder van Zuyd Hogeschool zegt in een toelichting dat het alternatief dat Maastricht heeft aangeboden voor de jazz-opleiding 'niet passend is gebleken zowel qua ruimte als financiën'. Daarbij ging het om de Muziekgieterij in de voormalige Timmerfabriek aan de rand van het centrum. "Zuyd Hogeschool blijft daarom gebruikmaken van de huidige locatie", aldus de woordvoerder. Hij benadrukt dat daarmee geen oordeel wordt uitgesproken over het plan zelf voor het luxe hotel, omdat dat een zaak van de gemeente is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!