1Lunch: Is Jos Brech de sleutel in zaak-Verstappen?

© Spaanse politie/ policia.es
* Spaanse politie zet beelden van aanhouding Jos Brech online* Opluchting en angst bij familie Nicky Verstappen* Tipgever Jos Brech: 'Hij woonde in een soort commune'
Spaanse politie zet beelden van aanhouding Jos Brech online
De Spaanse politie heeft via hun Twitteraccount de beelden van de aanhouding van Jos Brech vrijgegeven. Ze meldt daarbij dat ze 'de verdachte van de aanranding en moord op een elfjarige jongen op een heuvel in de buurt van Castellterçol hebben opgepakt'. Lees hier meer.
Opluchting en angst bij Familie Nicky Verstappen
De arrestatie van Jos Brech in Spanje is dubbel voor de familie Verstappen. Aan de ene kant is de familie opgelucht, maar aan de andere kant is er angst voor de antwoorden op wat er gebeurd is met hun zoon Nicky. Lees hier meer.
Tipgever Jos Brech: 'Hij woonde in een soort commune'
Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, heeft maanden in een soort commune gewoond in de omgeving van het Spaanse Castellterçol, vlakbij Barcelona. "Hij zat in een tentje in het bos, vlakbij een huis dat al jaren wordt bezocht door meerdere mensen. Het is een soort commune, waar ik zelf ook lange tijd heb gewoond." Lees hier meer.
Patholoog Ivana Smit trekt verklaring in
?De omstreden Maleisische patholoog heeft maandag haar verklaring over de doodsoorzaak van het Sittardse model Ivana Smit ingetrokken. In die verklaring stond dat Smit nog leefde na haar val van het balkon van een appartement in Kuala Lumpur. Lees hier meer.
© Istock/Instagram
Burgemeester matigt toon: 'Crisiswebsite niet overbelast'
Tijdens de grote brand in Blerick, eerder deze maand, was crisiswebsite limburg-veilig.nl tot twee keer toe niet bereikbaar. Burgemeester Antoin Scholten zei eerder dat de website overbelast was, maar komt nu terug op die uitspraak. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!