Aanpak criminelen op vakantieparken Maasgouw

© iStock
Samen met de politie, justitie en de Belastingdienst gaat Maasgouw criminelen opsporen die verblijven op de drie grote vakantieparken in de gemeente.
Hiervoor is dit jaar 24.000 euro gereserveerd.

Vakantieparken

Dit staat in het Integraal Veiligheidsplan 2015-2018 van de gemeente. Maasgouw heeft te maken met verschillende vormen van georganiseerde criminaliteit, waaronder drugsoverlast, mensenhandel en fraude. Uit gegevens van de politie blijkt dat dit zich voor een deel concentreert rondom vakantieparken.

Geschoten, hennepkwekerijen en dure auto's

"We hebben signalen dat er iets aan de hand is, dat er activiteiten verricht worden die niet wenselijk zijn”, zegt burgemeester Stef Strous. "Er wordt wel eens geschoten, er worden hennepkwekerijen ontmanteld, dure auto’s gestolen, uitkeringsfraude komt voor.” Ook is gebleken dat criminelen die actief zijn in Roermond, wonen in vakantiehuisjes in Maasgouw.

Overlast en inbraken

Ook overlastgevende jongeren hebben in Maasgouw de komende jaren prioriteit, zo blijkt uit het veiligheidsplan. Evenals woninginbraken, die in vergelijking met andere gemeenten vaak voorkomen. Ook dat heeft met de vakantieparken te maken. Daar vinden relatief veel inbraken plaats, maar er worden ook regelmatig daders opgepakt.