'Wielerpark Venlo is voorbeeld voor provincie'

Opening van het wieler- en skatepark in Venlo. © Lé Giesen
Het wieler- en skatepark in Venlo getuigt van een samenwerking die in de rest van de provincie nog te vaak ontbreekt. Dat vindt gedeputeerde Ger Koopmans.
Gedeputeerde Ger Koopmans van Sport opende zondagochtend wieler- en skatepark Herungerberg in Venlo officieel.

Provincie

Met een bijdrage van zes ton is de provincie hoofdsponsor. Het was elke euro waard, vindt de CDA’er."Fantastisch, ongekend in Limburg."

Wielerbaan

Er ligt een skatepiste van 200 meter met oplopende bochten. Geschikt voor nationale wedstrijden, maar evenzeer voor het baanwielrennen.
Omsloten door een grote wielerbaan van 750 meter ligt een spectaculaire fietscrossbaan van 400 meter. Nog voor de zomervakantie wordt het park gecompleteerd met een mountainbikeroute.

Iedereen welkom

De vijf verenigingen op het sportpark hebben de beschikking over een kantine, berging en kleedlokalen.
Eromheen staat een hek. Jong en oud, recreatief en prestatief, met en zonder beperking, lid of niet, iedereen kan er terecht, maar wel onder voorwaarden en onder toezicht.

Wielerschool

Op het terrein zit ook een wielerschool gevestigd die tieners opleidt in vier disciplines: weg, cross, baan en mountainbike. Hierdoor kunnen de verschillende disciplines binnen de wielersport beter samenwerken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!