Donders en minister bellen over aanpak verdachte bestuurders

Rianne Donders. © ANP
De Roermondse burgemeester Rianne Donders heeft vrijdag met minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken telefonisch overleg gehad over de aanpak van verdachte bestuurders.
Mensen die strafrechtelijk vervolgd worden, kunnen nu gewoon raadslid of wethouder worden. Dat moet anders, hield Donders de minister voor.

Van Rey

De burgemeester van Roermond zit in haar maag met Jos van Rey. Dit raadslid werd onlangs door het Hof veroordeeld tot een jaar voorwaardelijk wegens corruptie, het lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen. Ook mag Van Rey twee jaar lang geen wethouder zijn. Maar Van Rey ging in cassatie, en kan hangende de procedure alsnog wethouder worden.

Uitkomst

Donders noemde de mogelijkheid om raadsleden of wethouders te schorsen, als zij strafrechtelijk worden vervolgd. Dat gebeurt in het bedrijfsleven ook. Over de uitkomst van het overleg met Ollongren heeft de gemeente Roermond geen mededelingen gedaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!