Sterrenrestaurant laat eten tot leven komen met 3D-bril

© iStock
Het Heerlens sterrenrestaurant Cucina del Mundo gaat met een speciale 3D-bril een nieuw element aan de gerechten toevoegen.
Met een augmented reality-applicatie komt het gerecht met je smartphone ook daadwerkelijk tot leven, zo zegt sterrenchef Servais Tielman tegen vakblad Misset Horeca.

Nieuw gerecht

"We willen een nieuw gerecht lanceren waarbij we geen bestek meer indekken, maar een eigen ontworpen 3D-bril", zegt Tielman. "In het speciaal ontworpen bord zitten ook 3D-elementen, maar het gerecht zelf is ook driedimensionaal."

App

Het duurt wel nog even voordat liefhebbers bij de horecazaak aan de Laanderstraat in Heerlen terecht kunnen voor deze nieuwe horeca-ervaring. De app die noodzakelijk voor de bril wordt op dit moment in samenwerking met graffiti-artist Tim Berresheim ontwikkeld, om de zintuigen van gasten te 'misleiden'.

Propje

Tielman wil de restaurantbezoekers een eetbaar propje papier voorschotelen met daarop een kunstwerk van Beresheim. Met de 3D-bril komt het gerecht dan tot leven. "Dan kunnen we bijvoorbeeld ook de bereiding van het gerecht laten zien", legt Tielman uit. "Zo willen we gasten aan het einde van de avond laten zien dat het hier een beetje anders is dan anders."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!