Handtekeningenactie tegen ontslagen in de thuiszorg

Emile Roemer van de SP praat met actiegroep Wij Zijn de Thuiszorg Sittard, Geleen en Born. © Annemiek Mommers
Actiegroep Wij zijn de Thuiszorg Sittard, Geleen en Born gaat de komende maanden de straat op met een manifest om handtekeningen in te zamelen om loondumping en ontslagen in de thuiszorg tegen te gaan.
Er wordt gevreesd voor 'het verzieken van de arbeidsmarkt' met trajecten waarbij bijstandsgerechtigden met behoud van uitkering worden ingezet in de thuiszorg.

Landelijke politiek

De steun van de landelijke politiek is volgens Eugénie Jansen, voorzitter van de actiegroep, meer dan welkom. "Thuiszorgmedewerkers en hun cliënten betalen de rekening van de botte bezuinigingsplannen van dit kabinet", zei Jansen tegen SP-leider Emile Roemer in Sittard.

Banen kwijt

"Cliënten raken hun vertrouwde hulp kwijt en wij onze banen. Het is of genoegen nemen met een loonsvermindering van 20 procent of we zijn onze baan kwijt", gaat ze verder. "Daarom roepen we iedereen die hart heeft voor goede zorg op om een handtekening te zetten.Wij gaan in ieder geval de komende maanden de straat op voor actie."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!