150 jaar Limburg (5): Willy Brokamp bleef hier voor café

Willy Brokamp in 1974 © ANP
Voetballegende Willy Brokamp verkoos een Maastrichtse kroeg boven een carrière bij Feyenoord.
De in Chevremont geboren voetballer was sterspeler in Maastricht toen Feyenoord hem in 1973 een driearig contract bood.

Café
Maar MVV sloot een bijzondere deal om Brokamp in Maastricht te houden. De voetbalclub hielp haar speler met de overname van café Aux Pays Bas aan het Vrijthof. Dat weerhield de horecaliefhebber van een overstap naar Rotterdam. De vreugde voor MVV duurde overigens maar een jaar, want in 1974 vertrok Brokamp alsnog naar Ajax.

Geen doel

"Voetbal was voor mij een deel van een leuk leven. Het is nooit een doel op zich geweest", zegt de nu 71-jarige oud-voetballer. Willy Brokamp runt nog steeds een kroeg in Maastricht. De bijzondere deal die hij begin jaren '70 sloot, wordt maandag bij L1 belicht in de serie bijzondere en vergeten verhalen uit 150 jaar Limburg.
Serie
Op donderdag 11 mei wordt gevierd dat Limburg 150 jaar geleden een provincie van Nederland werd. L1 staat deze week stil bij die mijlpaal, met een zevendelige serie met bijzondere en vaak vergeten verhalen uit de afgelopen anderhalve eeuw. Bekijk het verhaal over Willy Brokamp op maandag 8 mei om 17:30 uur in L1 Nieuws.

Deel 1: Ontploffing van een munitietrein
Deel 2: Textielmagnaat Nol Hendriks
Deel 3: Johnny Flodder bestond echt

Deel 4: Het vergeten heldenepos

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!