Kleurrijke bulldogs brengen 2 ton op voor onderzoek

© TheDogparade.com
Mike Zeelen, moeder van de doodzieke Noa Theunissen (7) in Beegden, heeft met haar rondreizend kunstproject The Dogparade 200.000 euro ton opgehaald.
De dertig bulldog-sculpturen, van de hand van Hannes D’Haese en beschilderd door bekende kunstenaars uit heel Nederland, zijn geveild in een congrescentrum in Nieuwegein. Het bedrag gaat volledig naar het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten.

Smeerolie

Professor Jan Smeitink, die het onderzoek in Nijmegen leidt, mocht na afloop van de veiling de cheque met het bedrag in ontvangst nemen. "Ik ben erg dankbaar. Dit is smeerolie voor het onderzoek. Zonder dit bedrag konden wij niet verder."
Ook de initiatiefneemster van The Dogparade is blij verrast met het enorme bedrag. "Dit had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet gedacht."

Vacht

Haar jongste zoon Noa heeft een energiestofwisselingsziekte; hij ziet niets, hoort slecht, kan niet zelf zitten en krijgt 24 uur per dag sondevoeding. Maar Noa geniet van Josephine, de (echte) bulldog van Mike. Van een lik over zijn handje of het langs haar vacht strijken. Zo kwam de kunstminnende Mike op het idee van The Dogparade.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!