Hoger beroep: Celstraffen voor ontvoerders baby Gymano

© Etienne Zegers
De ontvoerders van baby Gymano, die op 9 oktober 2016 op gewelddadige wijze werd meegenomen uit een huis in Heerlen, zijn ook in hoger beroep veroordeeld tot gevangenisstraffen.
Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch maandag beslist.

Gevangenis

Volgens De Limburger kreeg de 20-jarige vader Tonjo S. uit Sittard een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar, opgelegd. Zijn kompaan, Dylan V. (22) uit Sittard, kreeg een celstraf van twee jaar opgelegd, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Hoger beroep

De rechtbank in Maastricht veroordeelde S. eerder tot drie jaar en V. tot tweeënhalf jaar. Het tweetal ging daarop in hoger beroep.

Statement

De ontvoering van zijn zoon was een statement richting de ex-vriendin van Tonjo. Zij had een omgangsverbod aangevraagd voor haar voormalige liefde, vanwege zijn 'onverantwoordelijke levenswandel'. Bij de ontvoering kreeg hij hulp van zijn vriendin, zijn zusje en Dylan V., de vriend van zijn zusje.

Schadevergoeding

De twee vrouwen hebben een vergoeding betaald voor de schade die ze hebben aangericht in het huis. Zij zijn niet in hoger beroep gegaan.