Vriend hoofdverdachte Spa: 'Uit de hand gelopen door drank'

© Fer Traugott
Yvo T. uit Schinnen, de verdachte van het doodschieten van een politieman in het Belgische Spa, wordt al jaren behandeld voor depressie. Ook zou hij antidepressiva slikken.
"Ik denk dat de boel uit de hand is gelopen door teveel drank", zegt een vriend van de Schinnenaar tegen het AD.

Toegang geweigerd

De 36-jarige T. werd zaterdagnacht met zijn broer en een vriend geweigerd in een café in Spa, waarna ze in een taxi stapten. Bij een controle schoot hij volgens de Belgische justitie de 38-jarige inspecteur van politie Amaury Delrez in zijn hoofd. Hij wordt ook verdacht poging tot doodslag op een andere politieman.

Onder invloed

De politie wist hem zeven uur later aan te houden in Spa. T. zegt zich niets meer te herinneren van de periode tussen het incident bij café Havana en zijn arrestatie. Hij was zondag te veel onder invloed om te worden verhoord. De twee kompanen van T., onder wie zijn jongere broer, zijn maandag aangehouden in Nederland. Zij worden uitgeleverd aan België. Het is niet duidelijk of zij verdacht worden van betrokkenheid of dat zij alleen verhoord worden als getuigen.

Burn-out

De vriend zegt dat Yvo T. een paar jaar geleden een depressie kreeg na een relatiebreuk met zijn vriendin. "Sindsdien slikt hij antidepressiva. Hij gaat ook eenmaal per week naar het ziekenhuis in Heerlen voor behandeling door een psychotherapeut", zegt hij tegen de krant.

Wereldgozer

Hoe het zo mis heeft kunnen gaan in Spa is voor de vriend een raadsel. "Hij is geen marginaal figuur en ook geen cannabisdealer. Het is een hele goeie jongen die altijd voor iedereen klaar staat en anderen helpt met klussen. Een wereldgozer", zegt hij tegen de krant. De enige oorzaak die hij kan bedenken is de drank.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!