Leden Satudarah opgepakt voor gijzeling en afpersing

© ANP
De politie heeft drie leden van motorclub Satudarah opgepakt.
De drie worden verdacht van betrokkenheid bij het gijzelen, mishandelen en afpersen van een man uit Heerlen.
De verdachten komen uit Geleen, Maastricht en Hoensbroek en zijn 26, 38 en 41 jaar oud. Er is ook nog een vierde verdachte aangehouden. Dat is een man van 38 uit het Belgische Riemst. Hij is geen lid van de motorclub. Alle verdachten werden dinsdagochtend in hun huis aangehouden.

Mishandeld

Het 52-jarige slachtoffer werd in december in een clubhuis van Satudarah in Geleen vastgehouden. Hij werd daar mishandeld en gedwongen zijn spullen af te staan, schrijft de politie in een persbericht.

Dit gebeurde niet alleen door de nu aangehouden mannen. Er waren ook vijf andere leden van de motorclub bij betrokken. Zij werden bij een grote politieactie in december al aangehouden. Die verdachten zitten nog altijd in de cel.

Gesloten auto

Na de arrestatie van de vier heeft de politie dinsdagochtend hun huizen doorzocht. Er werden onder meer een deel van een vuurwapen en een mes gevonden. Ook lagen er hennepstekken, geld, kentekenplaten van een gestolen auto en verschillende informatiedragers. Alle spullen zijn in beslag genomen.