Steeds meer rookvrije sportclubs in Limburg

© Istock
Het aantal geheel of gedeeltelijke rookvrije buitensportverenigingen is toegenomen. Waren dit er vorig jaar nog twee in Limburg, per 1 september zijn dit er veertien.
Dit meldt de Hartstichting.

Blij

In heel Nederland zijn inmiddels meer dan 550 sportclubs rookvrij. Dat waren er vorig jaar nog ruim 150. De Hartstichting is heel blij met deze ontwikkeling.

Normaal

De stichting zegt de stijging mede te danken aan de steun van de vijf grote buitensportbonden (KNVB, KNKV, KNHB, Atletiekunie en KNLTB) en inzet door gemeenten. Directeur Floris Italianer van de Hartstichting merkt dat roken steeds minder als normaal wordt gezien, zeker in de buurt van kinderen. "We zien dat ook gemeenten steeds meer hun verantwoordelijkheid nemen en in gesprek gaan over het rookvrij maken van hun lokale voorzieningen, zoals de sportterreinen."

Hockeyverenigingen

De meeste rookvrije sportclubs bevinden zich in Zuid-Holland, Noord-Holland en Gelderland. Vooral hockeyverenigingen zijn goed bezig: meer dan een derde van alle hockeyverenigingen is rookvrij.
Ruim 200 voetbalclubs zijn geheel of gedeeltelijk rookvrij. Er zijn ongeveer 6000 clubs waar kinderen buiten sporten, zoals voetbal, atletiek, korfbal, tennis en hockey.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!