Tweede Kamer steunt Limburgse kritiek op extra agenten niet

© Erwin Minkenberg
Er is in de Tweede Kamer vooralsnog geen enkele partij die de kritiek vanuit Limburg deelt op het geringe aantal extra agenten dat de provincie krijgt toegewezen.
In een vergadering van de Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid over de politie kaartte niemand het Limburgse ongenoegen aan.

Geen gehoor

Afgelopen vrijdag werd bekend dat er ruim 1100 extra agenten in Nederland komen. Daarvan komen er 32 in Limburg terecht. Dat heeft tot forse kritiek geleid vanuit Limburg, omdat het kabinet daarmee geen gehoor geeft aan een eerdere oproep voor een forse uitbreiding van het aantal politie-agenten. Die zou met name nodig zijn vanwege de toenemende grensoverschrijdende criminaliteit.

Maar in een commissievergadering overheerste, zeker bij de regeringspartijen, tevredenheid over het aantal van ruim 1100 extra agenten. "Daar zijn we blij mee en ook met de verdeling over de regio's", zei Stieneke van der Graaf van regeringspartij ChristenUnie. Arno Rutte van de VVD vond dat 'we bezig kunnen blijven over de verdeling'. "Daar kunnen we heel lang over praten. Maar iedere regio kent zijn eigen problematiek", aldus Rutte.
Vrijdag stelt het CDA in het Limburgs Parlement de vermeende forse ondervertegenwoordiging van Limburg aan de orde in een Statenvergadering.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!