Venlo staakt hulp aan pinkstergemeente Sion

Het pand Salawaku. © Gé Hirdes
De Venlose pinkstergemeente Sion dreigt in juni op straat te staan. De gemeenschap moet dan het pand Salawaku verlaten, maar een nieuw onderkomen is er nog niet.
Venlo laat weten niet langer verder te zoeken naar een nieuwe locatie nu er na een jaar van onderhandelen met Sion nog altijd geen resultaat is bereikt.

Zelf zoeken

"De pinkstergemeente moet net als iedere andere geloofsgemeenschap zelf voor een onderkomen zorgen", zegt de verantwoordelijke wethouder Ramon Testroote (PvdA).
Vorig jaar werd het huidige gebouw (pand Salawaku) met de nabijgelegen Kinderboerderij Hagerhof door de gemeente verkocht aan het bedrijf Rendiz in het kader van de privatisering van de kinderboerderij.

Uitzetting

Uitzetting dreigt nu. Rendiz zegde vorig jaar mei de huur op maar na tussenkomst van de rechter werd ontruiming met een jaar en een maand uitgesteld. "We kunnen nu ook de stap naar de rechter zetten, maar dat heeft niet onze voorkeur", zegt de voorganger van de Venlose pinkstergemeente Leo Schreurs. "We zijn nu zelf bezig met een alternatief."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!