Bier uit Neer en Arcen bekroond bij Beer Star-wedstrijd

© Istock
Vier Limburgse biertjes zijn in de prijzen gevallen bij de European Beer Star-wedstrijd in München.
Hertog Jan uit Arcen won een gouden en een bronzen medaille, Lindeboom uit Neer won twee keer zilver.

Grand Prestige

De Arcense brouwerij kwam met haar Grand Prestige als beste uit de bus in de categorie 'Belgian style strong ale'. Die eer viel het zware bier vorig jaar ook al ten deel. Het bockbier uit Arcen kreeg brons in de categorie
'Duits donker bokbier'. De winst in die laatste categorie was vorig jaar voor de Lindeboom-brouwerij uit Neer, maar het Midden-Limburgse bokbier viel dit jaar niet in de prijzen.

Venloosch Alt

Twee andere speciaalbieren uit Neer vielen wel in de smaak tijdens de prestigieuze biercompetitie. Gouverneur Blond won voor het derde jaar op rij een plak in de categorie 'Belgian Style Blond Ale'. Het Venloosch Alt gooide daarnaast hoge ogen in de categorie 'Düsseldorf Style Altbier'. Saillant detail in die laatste categorie is dat geen enkele van de drie winnaars uit Duitsland komt. De andere twee Düsseldorfer-biertjes komen uit Japan en de Verenigde Staten.
De jury moest zich door meer dan 2100 biertjes uit 46 landen heen werken, alvorens de winnaars bekend kon worden gemaakt tijdens de Münchense Drinktec-beurs. In totaal waren er 60 categorieën.