Koos Hendriks stapt uit skihalimperium SnowWorld

De Wilhelminaberg en SnowWorld vanuit de lucht gezien. © Bing Maps
Koos Hendriks is niet langer de baas bij SnowWorld. De oprichter en bestuursvoorzitter heeft 40 procent van de aandelen verkocht aan Alychlo.
De Belgische investeringsmaatschappij heeft al een belang in SnowWorld van 24 procent en verwerft nu een meerderheidsbelang van 64 procent. Het zal ook een bod doen op de overige aandelen van SnowWorld.

Adviseur

Koos Hendriks heeft aangegeven in beginsel tot 1 maart 2018 beschikbaar te zijn om de functie van CEO te blijven vervullen, en daarna als adviseur.
SnowWorld heeft skihallen in Zoetermeer en Landgraaf.

Beurs

Hendriks bracht het bedrijf in 2013 naar de beurs. Hij wilde geld ophalen om skihallen te bouwen in Parijs en Barcelona. Die droom heeft hij niet kunnen verwezenlijken.

Attracties

Volgens Hendriks heeft de overname ook gevolgen voor de gebruikers van SnowWorld. De Belgische investeringsmaatschappij wil attracties toe gaan voegen aan de locaties van de skihal. Welke dat zijn, wil hij niet op vooruit lopen. Maar de gemiddelde snowboarder en skiër gaat wel degelijk iets merken van de overname, zo zegt hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!